top of page

ELGIN RIDGE

Elgin Ridge is één van de weinige biologisch gecertifieerde en slechts één van de twee biodynamisch gecertifieerde wijndomeinen in Zuid-Afrika.  Eigenaars Brian en Marion Smith besloten in 2006 om hun leven in het Verenigd Koninkrijk achter te laten en hun wijndroom na te jagen. In 2007 kopen ze een kleine vervallen appelboerderij in Elgin en planten ze hun eerste stokken Sauvignon Blanc. Ondertussen zijn 6,5 ha wijngaarden aangeplant. Op 282 meter boven zeeniveau is Elgin Ridge gezegend met koude winters en warme zomers - ideale groeiomstandigheden voor hun wijngaarden. Koeien zorgen voor   vruchtbare mest, schapen houden de wijngaarden onkruid vrij en kippen en ganzen worden ingezet voor het bestrijden van slakken en andere insecten.

​

In de kelder volgen ze een filosofie van minimale interventie, waarbij ze ervoor zorgen dat de smaken en kenmerken die zo zorgvuldig in de wijngaard worden gekoesterd, echt tot uiting komen in de wijnen die ze produceren. Enkel natuurlijke gisten en wilde gisten worden gebruikt en er worden geen enzymen, gekweekte gisten of zuren toegevoegd tijdens het wijn maken.

​