End of Summer Invite 2.jpg

𝗭𝗮𝘁𝗲𝗿𝗱𝗮𝗴 3 september - zondag 4 september
doorlopend van 14u00 tot 20u00 (inschrijven niet nodig)
Locatie: Nieuwe Molenstraat 6, 8980 Passendale

Het einde van een heerlijke zomer komt in zicht en dat vieren we met onze jaarlijkse 𝐄𝐧𝐝 𝐨𝐟 𝐒𝐮𝐦𝐦𝐞𝐫 𝐭𝐚𝐬𝐭𝐢𝐧𝐠!

Maar liefst 5 wijndomeinen zullen aanwezig zijn om hun wijnen voor te stellen! Kom langs en proef de topwijnen van Muratie Wine Estate, Luddite Wines, Constantia Glen, De Kleine Wijnkoöp en Blackwater Wines.  En dit allemaal samen met de wijnmakers en/of eigenaars van de domeinen.

Daarnaast presenteren we zoals altijd ook enkele heerlijke Zuid-Afrikaanse gins en delicatessen. 

Hopelijk tot dan?!

2b9e8a23dc6c8c1d82fce587926b1c0a.jpeg

Muratie Wine Estate

Het oudste domein van Stellenbosch en het domein waar alles 11 jaar geleden mee begon voor Elvama. Dit domein zal dus altijd een speciaal plekje in ons hart hebben! 11 jaar later produceren ze nog steeds heerlijke kwaliteitswijnen zoals hun welgekende Ansela van de Caab (bordeaux-stijl blend) en Isabella Chardonnay. Eigenaar Rijk Melck komt langs om z'n wijnen voor te stellen.

Luddite Wines

Luddite is een klein familiedomein waar vader Niels Verburg de wijn maakt samen met z'n dochter Alice en vrouw Penny de wijngaarden onderhoudt. In 2000 produceerden ze hun eerste Shiraz die ondertussen over de hele wereld gekend is. Sindsdien is hun gamma uitgebreid met de succesvolle Saboteur range en een kleine productie Chenin Blanc - voor deze proeving hebben we exclusief een aantal flessen voor België kunnen krijgen van de slechts 1900 geproduceerde flessen!

luddite-saboteur-white-2018-chenin-blanc-suedafrika-3.jpg
Five 2016.jpg

Constantia Glen

In Constantia, net buiten Kaapstad in de oudste wijnregio van Zuid-Afrika, ligt dit pittoreske boetiek estate. De 29ha wijngaarden liggen 130 tot 270m boven zeeniveau en alles wordt met de hand geplukt om topkwaliteit te produceren. Hun focus ligt op Bordeaux-stijl wijnen met als flagship wijn hun Constantia Glen Five, een prachtige blend van de 5 Bordeaux druiven.

De Kleine Wijnkoöp

De Kleine Wijn Koöp begon een aantal jaar geleden toen een aantal vrienden samenkwamen om lekkere wijnen te maken met geweldige, opvallende labels. Toen ze de hulp inschakelden van hoofdwijnmaker Wynand Grobler (vroegere wijnmaker bij Rickety Bridge) begon de collectie in kwaliteit uit te breiden zonder het kenmerkende gevoel van plezier te verliezen. Ondertussen runt Wynand met zijn vrouw Anya het domein met de gekende Klipkers wijnen en een aantal heerlijke limited release wijnen van oudere en unieke wijngaarden.

Screenshot_20210204-095418_Instagram.jpg
blackwater new label.jpg

Blackwater Wine

Blackwater is het geesteskind van Francois Haasbroek, een van de young guns van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie. Na jarenlange ervaring in Zuid-Afrika, de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland en tussendoor enkele oogsten in Europa werd de drang om eigen wijnen te maken te groot. In 2010 zette Francois zijn eerste stappen in het Blackwater project om er uiteindelijk vol op te focussen in 2012. Francois maakt unieke wijnen uit de hele Westkaap... z'n 100% Palomino is een echte ontdekking!