KLEINOOD TAMBOERSKLOOF
In 2000 ontdekten Gerard en Libby de Villiers een oude fruitgaard in de schaduw van de Helderberg. Ze waren onmiddellijk onder de indruk van de magie van het plekje en maakten er hun thuis van, genaamd Kleinood. Na vele jaren werk is de boerderij omgetoverd tot een waar paradijs. Hun 12 hectare land bestaat uit 10 hA wijngaard en 2 hA olijfgaard.
​
De wijnen, genaamd naar de Tamboerskloof regio in Kaapstad waar Gerard en Libby 30 jaar woonden, zijn gefocust op de Rhône druiven Syrah en Viognier. Hun filosofie luidt “good wines are made in the vineyard”, hun wijngaarden delen ze in in individuele blokken van 0,5 hA. Elk blok wordt beheerd als een afzonderlijke eenheid waardoor de druiven van elke eenheid afzonderlijk kunnen worden verzorgd, geïrrigeerd, geoogst en verwerkt. Door jaarlijkse infraroodonderzoeken van hun wijngaarden, waarmee ze de rijpheid van verschillende gebieden in elk blok precies kunnen bepalen, stelt hen in staat om hun druiven op precies het juiste moment te plukken - de essentie voor het maken van Tamboerskloof-wijnen.​
​
Van hun olijfgaarden maken ze de heerlijke extra virgin olijfolie “De Boerin”
​