top of page
  • Foto van schrijverElvama

Van Botriver tot Swartland: Niels Verburg en Donovan Rall brengen hun meesterwerken naar België

In de afgelopen maand hebben wijnliefhebbers in België de kans gehad om de kunstwerken van twee van de beste wijnmakers van Zuid-Afrika te ontdekken: Niels Verburg van Luddite Wines en Donovan Rall van Rall Wines. Met hun nieuwe jaargangen in de schijnwerpers hebben deze gepassioneerde wijnmakers wijnliefhebbers meegenomen op een onvergetelijke reis vol smaakexplosies en onthullende inzichten.


Een Meester in het Vak: Niels Verburg van Luddite Wines

Niels Verburg, een naam die bekendheid geniet in de wijnwereld, bezocht België om zijn jongste wijnen te presenteren. De focus lag onder andere op de gloednieuwe jaargang van zijn Luddite Shiraz 2019, een Shiraz behorende tot de top van de wereld. Eénmalig proefden we verticaal 6 jaargangen van deze wijn - een prachtige ontdekking en mooi bewijs hoe deze wijnen kunnen verouderen. Door middel van masterclasses deelde Niels zijn passie en visie met de aanwezigen, waardoor ze een dieper inzicht kregen in zijn wijnmaakproces en de unieke eigenschappen van zijn wijnen.De finesse van Donovan Rall en zijn 2021 Jaargangen

Het volgende hoogtepunt was het bezoek van Donovan Rall de voorbije dagen. Met een reeks tastings samen met wijnliefhebbers en sommeliers, liet Donovan zijn nieuwste creaties van het jaar 2021 zien. Iedereen genoot van het ontdekken en proeven, waaronder ook exclusief een paar oude jaargangen. Die oudere wijnen bewezen echt hoe goed je de wijnen van Rall kunt bewaren. Het was puur genieten! De 2021 jaargang van Donovan Rall onderscheidt zich door een ongelooflijke frisheid en toont een enorm bewaarpotentieel. De wijnen onthulden complexiteit en finesse, met een perfecte balans en een elegantie die de kenmerken van Rall Wines weerspiegelden.

47 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page