Zoeken
  • Elvama

Traditionele Zuid-Afrikaanse Malva Pudding

Malva Pudding is een typisch Zuid-Afrikaans dessert dat je vaak zal terugvinden op de dessertkaart in veel Zuid-Afrikaanse restaurants. Het is een warme sponsachtige cake met abrikozenjam overgoten met een heerlijke saus en geserveerd met een dunne vanillepudding of vanilleijs. Elke familie en grootmoeder heeft wel hun eigen geheime recept. We zijn dan ook dankbaar dat de Weightman familie hun recept wilde delen met ons!


Combineer de heerlijke Malva Pudding met onderstaande wijnen voor een volledige Zuid-Afrikaanse ervaring!


WIJNSUGGESTIES


Muratie Amber Forever

Deze heerlijk zoete witte wijn is gemaakt van de typisch Zuid-Afrikaanse Hanepoot druiven (Muscat d'Alexandrie). Smaken van Turks fruit, gepocheerde peren en een typische honingtoets worden gebalanceerd met mooie frisse zuren. Een perfecte partner voor deze Malva Pudding.


Rietvallei Red Muscadel

Deze rode dessertwijn wordt gemaakt van een rode mutatie van de witte muscadel druif en heeft een volle body en een rijke smaak. In de neus vinden we de typische muscadel aroma's van rozijntjes. De goede zuren houden de zoetheid van de wijn mooi in balans. Past goed bij zoete desserts, dus ook zeker deze Malva Pudding!

RECEPT


Benodigdheden

.

Voor de cake

  • 1 ei

  • 200g suiker

  • 1 eetlepel abrikozenconfituur

  • 125g bloem

  • 1 koffielepel bicarbonaat (baksoda)

  • snuif zout

  • 1 eetlepel boter

  • 1 koffielepel azijn

  • 250mL melk


Voor de saus

  • 250mL room

  • 125g boter

  • 200g suiker

  • 125mL warm water (voor een goeie kick, vervang het water door Amarula)


Recept


- Verwarm de oven op 180°C







- Klop het ei samen met de suiker in een mixer. Voeg de confituur toe en roer dit goed samen.

- Meng de bloem samen met het bicarbonaat en het zout en zeef het mengsel

- Smelt de boter en voeg de azijn toe

- Voeg stapsgewijs de botermix en de bloemmix bij het eimengsel

- Zorg dat alles goed gemengd is. Giet in een vierkante bakschaal (ongeveer 20x20cm) en dek af met folie.

- Bak de cake 30 min in de oven, haal de folie af en bak nog eens 30 min onbedekt


Bereid de saus eens de cake uit de oven is

- Smelt de ingrediënten voor de saus samen van zodra de cake uit de oven komt. Giet over de cake.


Serveer de cake licht opgewarmd samen met wat vanille pudding of vanille ijs.



36 keer bekeken

Elvama BVBA

Gentsestraat 110

8890 Moorslede

België

Tel : +32 (0) 51 / 78 80 37

Gsm Luc: +32 (0) 475 / 42 53 63

Gsm Margaux: +32 (0) 478 / 21 57 37

Email info@elvama.be

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief! Klik hier

  • Facebook Black Round
  • Twitter Black Round
  • Instagram Black Round