Traditionele Zuid-Afrikaanse Malva Pudding
Bijgewerkt op: 15 apr. 2021
Malva Pudding is een typisch Zuid-Afrikaans dessert dat je vaak zal terugvinden op de dessertkaart in veel Zuid-Afrikaanse restaurants. Het is een warme sponsachtige cake met abrikozenjam overgoten met een heerlijke saus en geserveerd met een dunne vanillepudding of vanilleijs. Elke familie en grootmoeder heeft wel hun eigen geheime recept. We zijn dan ook dankbaar dat de Weightman familie hun recept wilde delen met ons!
Combineer de heerlijke Malva Pudding met onderstaande wijnen voor een volledige Zuid-Afrikaanse ervaring!
WIJNSUGGESTIES
Deze heerlijk zoete witte wijn is gemaakt van de typisch Zuid-Afrikaanse Hanepoot druiven (Muscat d'Alexandrie). Smaken van Turks fruit, gepocheerde peren en een typische honingtoets worden gebalanceerd met mooie frisse zuren. Een perfecte partner voor deze Malva Pudding.
Deze rode dessertwijn wordt gemaakt van een rode mutatie van de witte muscadel druif en heeft een volle body en een rijke smaak. In de neus vinden we de typische muscadel aroma