top of page

Wijncursussen

Na jaren opleiding en ervaring, deelt het Elvama team graag hun kennis met jullie!

Wine glasses

Onze cursussen bieden een unieke ervaring voor wijnliefhebbers van alle niveaus. Of u nu een beginner bent die op zoek is naar basisinformatie over wijn, of een gevorderde proever die zijn of haar kennis en vaardigheden wilt verfijnen, we hebben iets voor u. 

Onze cursusaanbod varieert van introductiecursussen tot gevorderde masterclasses, waarbij u de gelegenheid krijgt om een scala aan wijnen te proeven en te leren over de verschillende druivenrassen, wijnregio's en productiemethoden.

De cursussen worden gegeven in een ontspannen en informele sfeer, en we garanderen dat u na afloop van elke cursus een betere en meer geïnformeerde wijnliefhebber zult zijn.

Aanbod

Wine tasting notes

Wijncursus: word wijnkenner in 6 lessen!

De Basiscursus wijn: word wijnkenner in 6 lessen! van Elvama is een goeie introductie in wijn die in 6 lessen van ongeveer drie uur een overzicht geven van verschillende delen van de wijnwereld. 

MEER INFO

Vineyards - Elvama - © Pieter D'Hoop

Degustaties op maat

De Masterclass Zuid-Afrika van Elvama brengt je een gedetailleerde kijk op de wijnbouw in Zuid-Afrika. Deze masterclass geven we op aanvraag voor groepen op locatie of in Elvama's Tasting Room in Roeselare.

MEER INFO

Lukas Van Loggerenberg

Masterclasses

4 keer per jaar organiseren we een masterclass waarbij we ons verdiepen in een bepaald onderwerp van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie. 

MEER INFO

Uw lesgevers

10464345_10152532351453446_5922909164708

Sebastian

Sebastian heeft zijn diploma Bachelor in Science - Viticulture and Oenology behaald aan de Universiteit van Stellenbosch gevolgd door een doctoraat in oenology . Hij produceert The General's Gin en een kleine hoeveelheid eigen wijn in Stellenbosch. Hij is volop bezig met de opleiding DipWSET.

49085574_10155950816780777_3192198188933

Margaux

Margaux is na haar Master in Agricultural Economics aan de Universiteit van Stellenbosch in 2015 teruggekeerd naar België om het familiebedrijf te versterken en heeft haar sinsdien bijgeschoold als Sommelier aan het Eigentijds Vlaams Wijninstituut. Ze is ondertussen volop bezig met de opleiding DipWSET.

bottom of page