THISTLE & WEED

Twee vrienden, viticulturist Etienne Terblanche en wijnmaakster Stephanie Wiid, beslisten in 2015 Thistle & Weed op te richten om hun creativiteit uit te drukken en kleine ‘batches’ wijn te maken van speciale wijngaarden in de Kaap.​ In 2016 brachten ze hun eerste wijn op de markt, de Duwweltjie Chenin Blanc, die meteen ook bekroond werd met 5 sterren (de hoogste beoordeling) in de Platter’s Wine Guide. Sinsdien krijgt de Duwweltjie elk jaar 5 sterren, iets wat weinig andere producenten nadoen. Hun rode wijnen zijn geïnspireerd door Etienne’s tijd in Portugal, duidelijk te merken aan de Nastergal blend met typische Portugese en Spaanse druiven.

 

Boeren vervloeken vaak ‘Thistles en Weeds’, distels en onkruid; ze zijn doornig, stekelig en op zijn minst een last. Maar het is hun vasthoudendheid en compromisloze overlevingsvaardigheden waarin we parallellen kunnen trekken met de wijnstok - door velen beschouwd als het ultieme onkruid. De druivelaar heeft een fenomenaal vermogen om zich aan te passen aan zijn omgeving en blijft overleven in de meest dorre omstandigheden. Het is dit terroir dat ze met ons willen delen wanneer we hun wijnen proeven.