THISTLE & WEED

Twee vrienden, viticulturist Etienne Terblanche en wijnmaakster Stephanie Wiid, beslisten in 2015 Thistle & Weed op te richten om hun creativiteit uit te drukken, hun handen vuil te maken en kleine ‘batches’ wijn te maken van speciale wijngaarden in de Kaap.​

Boeren vervloeken vaak ‘Thistles en Weeds’, distels en onkruid; ze zijn doornig, stekelig en op zijn minst een last. Maar het is hun vasthoudendheid en compromisloze overlevingsvaardigheden waarin we parallellen kunnen trekken met de wijnstok - door velen beschouwd als het ultieme onkruid.
De druivelaar heeft een fenomenaal vermogen om zich aan te passen aan zijn omgeving en blijft overleven in hij op een specifieke site heeft doorstaan. Het is dit terroir dat ze met ons willen delen wanneer we hun wijnen proeven.

Al vanaf de eerste vintage Duwweltjie in 2016, werd de wijn elk jaar bekroond met vijf sterren in de Platter’s Wine Guide. Ondertussen bestaat het gamma uit twee top Chenin Blancs en een aantal witte en rode blends geïnspireerd door Etienne’s tijd in Portugal.