top of page

VAN LOGGERENBERG

Lukas van Loggerenberg is ‘the rising star’ van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie en werd in 2018 door Tim Atkin uitgeroepen tot “Best young winemaker of the year” na pas twee jaar wijnen te maken onder zijn eigen label. 

Momenteel maakt hij zijn wijnen in een kleine kelder in de Devon Valley in Stellenbosch. Zijn druiven komen van voornamelijk oude ongeïrrigeerde wijngaarden in Stellenbosch, Paarl, Polkadraai en Paardeberg in Swartland. De gehele oogst wordt met de hand geplukt en voornamelijk in hele trossen geperst. Rijping op Franse oude eikenhouten vaten. Geen toevoeging van commercieel gist of enzymen. 

Zijn wijnen zijn expressief en vol diepgang, maar behouden een ongelooflijke en verregaande finesse. Neem bijvoorbeeld zijn Chenin Blanc en Cabernet Franc, beide geïnspireerd door een regio die dicht bij zijn hart ligt: de Loire-vallei. Hoewel hij bepaalde eigenschappen van elegantie nastreeft, streeft hij er niet naar om replica’s van deze wijnen te maken, maar om de best mogelijke Zuid-Afrikaanse wijnen te produceren die hij kan produceren.

Foto's © Pieter D'Hoop

NIEUW: Van Loggerenberg Wines 2022 release - meer info
bottom of page