top of page

Platter's Wine Guide

Als Zuid-Afrika's eerste en nog steeds best verkopende wijngids is de Platter's Guide de meest uitgebreide, up-to-date en meest gezaghebbende gids over het wie en wat van de Zuid-Afrikaanse wijnlanden. Met honderden producenten en duizenden wijnen vind je in de Platter's alles wat je moet weten over de Zuid-Afrikaanse wijnscene in een informatief en leuk formaat.

 

De gids werd gestart door John en Erica Platter gestart in 1978 na het lezen van Hugh Johnsons innovatieve Pocket Wine back. Het echtpaar heeft nog wrange herrineringen aan de eerste (1980) editie - een poging om een ​​lokale versie van het Pocket Book samen te stellen, waarin zoveel mogelijk van de waarom, waar, wanneer en hoe van de Zuid-Afrikaanse wijn werden vastgelegd. De gids werd afgedaan als 'saai' en een 'verspilling van hun geld' door een editor in dienst van het bedrijf dat de opdracht had gekregen om het drukwerk te doen! Maar drie decennia, twee Best Wine Guide Worldwide-prijzen en ruim 1,5 miljoen exemplaren later, zouden we graag denken dat de Platters het toch bij het rechte eind hadden.

 

Sindsdien hebben ze de teugels overgedragen aan een nieuw team en die doen hun best om de favoriete gids te blijven voor de wijnlanden van Zuid-Afrika.

Elk jaar worden de beste wijnen gekroond met de hoogste score van 5 sterren. Deze wijnen worden gezien als Zuid-Afrikaanse klassiekers en kregen een score van 95 punten of meer op de internationaal erkende 100-punten schaal. Er krijgen slechts een klein aantal wijnen deze hoogste bekroning. We zijn dan ook zeer trots om vele van deze wijnen te mogen verdelen in België! Vind hieronder een overzicht van alle wijnen uit ons gamma die nu en in het verleden bekroond werden met 5 ✰ sterren.

Elvama's 5 ✰ wijnen

2024 2023 | 20222021 | 202020192018

Klik hier voor een overzicht van alle onze beschikbare 5 ✰ wijnen.

bottom of page