top of page

GLENWOOD

GlenWood, in de Robertsvlei Valley in Franschhoek, werd in 1984 aangekocht door Alastair Wood met de intentie om wijn te produceren. DP Burger werd de leider van het project en onder zijn hoede werd 30ha aangeplant met Chardonnay, Sauvignon blanc, Semillon, Merlot en Shiraz. In 2000 werd dan de wijnkelder gebouwd op het domein. Met zijn decennialange ervaring met de wijngaarden was DP de perfecte man om ook het wijnmaken op zich te nemen. 

Sustainable wijngaardbeheer en productie is hier de praktijk. GlenWood is gekend voor zijn top Chardonnays maar hun Shiraz is zeker ook van uitzonderlijke kwaliteit. Ondertussen leidt DP de kelder als Cellar Master samen met zijn rechterhand, wijnmaakster Natashia Pretorius.

 

In 2019 introduceerde Glenwood het “Save our Rhinos” gamma. Als grote natuur- en dierenliefhebbers ligt het lot van de met uitsterven bedreigde neushoorn Glenwood en ook Elvama nauw aan het hart. Dit passieproject steunen wij dan ook volledig! Opbrengsten uit de verkoop van deze wijnen worden gedoneerd aan de NGO Rhino Revolution die zich inzet voor het beschermen van neushoorns. 

bottom of page