GLENWOOD

GlenWood, in de Robertsvlei Valley in Franschhoek, werd in 1984 aangekocht door Alastair Wood met de intentie om wijn te produceren. DP Burger werd de leider van het project. Onder zijn hoede werd 30ha aangeplant met Chardonnay, Sauvignon blanc, Semillon, Merlot en Shiraz. In 2000 werd dan de wijnkelder gebouwd op het domein. Met zijn decennialange ervaring met de wijngaarden was DP de perfecte man om ook het wijnmaken voor zich te nemen. Ondertussen leidt DP de kelder als Cellar Master samen met zijn rechterhand, wijnmaakster Natashia Pretorius.

 

De filosofie op GlenWood luid: "Simple, Natural, Quality"

Simple - zowel labels als architectuur worden simpel gehouden net als de manier van werken. Stick to the basics zowel in de wijngaarden als in de kelder, geen extreme manipulaties van de wijngaarden en de wijn.

Natural - tijdends de wijnproductie staat dit voor eco-vriendelijk wijnbouw en natuurlijke wijnmaaktechnieken. Op de farm betekent het een deel van het land opzijzetten voor de bewaring van de inheemse 'Fynbos'

Quality - kwaliteit slaat op alle facetten van GlenWood. Alle mensen die er werken worden opgeleid zodat ze top prestaties leveren in de wijngaarden of de kelder. Dit leidde tot 'farm workers' op GlenWood die awards winnen voor hun werk in de wijngaarden.

Elvama BVBA

Gentsestraat 110

8890 Moorslede

België

Tel : +32 (0) 51 / 78 80 37

Gsm Luc: +32 (0) 475 / 42 53 63

Gsm Margaux: +32 (0) 478 / 21 57 37

Email info@elvama.be

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief! Klik hier

  • Facebook Black Round
  • Twitter Black Round
  • Instagram Black Round