top of page

STRANDVELD

Strandveld Vineyards is gelegen in de meest Zuidelijke wijnregio van Zuid-Afrika: Elim. Het ligt aan de kust op de grens waar de Atlantische – en Indische Oceaan samenkomen. De sterke wind uit zee en de in het noorden gelegen bergen hebben veel invloed op het klimaat van deze regio.

Het is een unieke combinatie van zeeklimaat, afwisselende locaties en diverse grondsoorten die de basis vormen van het terroir dat de wijnen van Strandveld Vineyards onderscheidt van de rest. Constante windstoten van Atlantische zeewind dragen bij aan een relatief koeler klimaat in Elim - en het zijn dezelfde aanhoudende verkoelende winden die helpen bij het voorkomen van ziekten door de druiven droog te houden, waardoor langere rijpingsperioden mogelijk zijn en bijgevolg de opbrengsten laag blijven. Het resultaat? Kleine bessen met een intense smaak en een groot potentieel voor wijnmaken. 

Hun wijnen worden in beperkte hoeveelheden geproduceerd van alleen de beste druiven die zorgvuldig zijn geselecteerd uit kwaliteitswijngaarden - elk expressief van het terroir waarmee ze synoniem zijn geworden.

bottom of page