top of page

Minimalist Wines 2022

1631106120388.jpg

Sam Lambson's missie is het creëren van top Syrahs uit koel klimaat. Hij kreeg veel erkenning en lof voor zijn Stars in The Dark Syrah, een expressie van het 'Koffieklip', of koffiesteen (of Ferricrete, zoals het bekend staat bij geologen) van Cape Agulhas. Zijn nieuwste creatie, No Place Like Home, is afkomstig van leisteen- en zandsteengebieden in Elgin.

De Minimalist Stars in the Dark Syrah 2022 komt van de koude Agulhas. Er valt weinig regen, de wind waait continu en de ondiepe, gelaagde leisteen en met koffieklip bezaaide bodems zorgen voor arme gronden. Het rijpingsseizoen is koel en lang, maar met hun diepe wortels dragen deze vasthoudende Syrah-wijnstokken minuscule, geconcentreerde bessen met een elektrische, natuurlijke zuurgraad. De 2022 is puur, zuiver met een strakke onderliggende mineraliteit met uitgesproken peper-toetsen.

De Minimalist No Place Like Home 2022 komt van de koele Elgin vallei. Deze is iets voller dan de stars in the dark, met donker fruit en meer florale toetsen. Harmonieuze tannines die zich zachtjes opbouwen in de mond met sappig donker fruit in de afronk.

bottom of page