top of page
  • Foto van schrijverElvama

Isimangaliso Wetland Park : voor duikers en vogelaars


Ook wij blijven nog steeds nieuwe verborgen parels ontdekken in Zuid-Afrika, zoals het Isimangaliso Wetland Park!

Na het landen in de relatief nieuwe luchthaven van King Shaka in Durban halen we onze Toyota Corrola huurwagen op. Of gelijkwaardig zei onze voucher, en dat was het ook, of gelijkwaardig. Een Nissan waar ik het model niet van kan onthouden. De weg naar het Noorden, over de N2 en later de R22 zijn uitzonderlijk goed te noemen, al zijn er wat obstakels. Koeien en geiten die de weg oversteken en altijd voorrang lijken te hebben en het verschil tussen links en rechts niet goed snappen. Het lijkt wel een zelfmoordactie van die dieren want de wagens passeren gemiddeld aan 110km/uur op een tweevaksweg. Na 4u staan we aan een fabriek , de cashew factory , waar we onze auto achterlaten om over te stappen in een 4x4 van de lodge waar we gaan verblijven.

Het kost wat moeite en tijd, maar het is zeker de moeite om er te geraken, het Isimangaliso Wetland Park. Gelegen ten noorden van Durban, ten oosten van Swaziland en grenzend aan Mozambique vinden we de mooiste afgelegen stranden aan de Indische oceaan. Voor de ervaren duikers zijn er hier koraalriffen met prachtige vissen en grote zichtbaarheid onder water, deze plaats wordt niet voor niets gerangschikt als 1 van de 10 mooiste duikplaatsen ter wereld, vergelijkbaar met deze aan de Rode Zee. Maar ook voor de mensen die niet duiken zijn er voldoende activiteiten. Je snorkelt in de meren die ontstaan als de zee zicht terugtrekt bij eb.

Kajakken op deze meren is een droom voor mensen die vogels willen spotten. Wij vonden de jeepsafari op zoek naar vogels een absolute must. Dit gebied herbergt zeker meer dan 300 vogelsoorten , waaronder de palmgier (enkel hier te vinden in Zuid-Afrika), de roodkeellangklauw, de narina trogon, de moerasnachtzwaluw en zoveel meer!

Wij verbleven hier 4 nachten, 2 in Kosi Bay en 2 tegen Sondwana en vonden het nog te weinig om van alle activiteiten te kunnen genieten. Zelfs al ben je geen duiker of fervente vogel spotter, je kan er ook gewoon naartoe om te genieten na een paar dagen safari, want verschillende parken zoals Hluhluwe en Phinda liggen op slechts een paar uur rijden. En dan vergeten we nog te spreken van de schildpadden die je hier kan zien van november tot februari. wij waren hier in april, het einde van het regenseizoen, begin van de winter.

Een echte verborgen parel!

48 weergaven0 opmerkingen
bottom of page