top of page

Van Loggerenberg Wines 2022

6E3A5566.jpg

Lukas van Loggerenberg heeft met zijn 2022 wijnen terug een prachtig gamma geproduceerd. Sinds 2016 brengt Lukas zijn wijnen uit en als voormalig Zuid-Afrikaanse 'Young Winemaker of The Year' worden de verwachtingen en opwinding met elke nieuwe jaargang verhoogd... en altijd meer dan ooit ingevuld.

Lukas zijn passie ligt bij de Loire druiven, waardoor zijn focus in wit ook op twee prachtige Chenin Blancs ligt.

 

De Van Loggerenberg Trust Your Gut 2022 is rijker en krachtiger dan 2021 met een prachtige finesse en een alcohol van slechts 12.3% Zijn Van Loggerenberg Kameraderie 2022 komt van twee wijngaarden in Swartland aangeplant in 1966 en 1980. Deels vergist in beton waardoor dit een strakke wijn is met een levendige zuurtegraad.

In rood domineert bij Lukas de finesse en elegantie.

 

Hij produceer twee magnifieke Cinsaults. De Van Loggerenberg Geronimo  2022 toont expressieve aroma's van rode en zwarte bessen, roos, fynbos, munt, een vleugje granaatappel en specerijen. De Van Loggerenberg Lötter 2022 komt van de tweede oudste rode wijngaard in Zuid-Afrika aangeplant in 1932. Een intense wijn met stevige structuur en pure fruitigheid. Jammergenoeg is de 2022 reeds volledig uitverkocht, maar voor de liefhebbers hebben we wel nog wat 2021 beschikbaar!

Als fanatieke liefhebber van Loire maakt Lukas ook een prachtig pure Cabernet Franc. De Van Loggerenberg Breton 2022 heeft stevige tannines en een magnifieke kruidigheid die voor een mooie fraicheur zorgt. Een pure benchmark voor Cabernet Franc in Zuid-Afrika. 

De Van Loggerenberg Graft Syrah 2022 heeft een ongelofelijke complexiteit en finesse, en werd ook al bekroond met 5* in de Platter's Wine Guide.

Als enigste blend in het gamma, is de Van Loggerenberg High Hopes 2022 een geconcentreerde wijn met een verfissende aciditeit. Een blend van Syrah, aangevuld met Grenache en Cinsault - doet denken aan een top Zuidelijke-Rhöne blend.

bottom of page