top of page

Rall Wines 2022

DSC09203-min-scaled.jpg

Donovan Rall bracht voor het eerst een wijn onder zijn eigen naam uit vanaf de oogst van 2008. De nieuwe 2022's zijn daarom zijn 15e, en deze behoren nu zonder twijfel tot de beste wijnen van het land.

De Rall White 2022 is volgens Donovan mogelijk zijn "favourite to date" en "certainly the most focused and age worthy white in this year’s release". Daarnaast is de Rall Red 2021, altijd een jaar later uitgebracht dan de andere wijnen om zijn tannines te laten integreren, een stevige blend bekroond met Platter's 5*, net zoals de witte blend trouwens.

Een favoriet van Elvama is de unieke Rall Cinsault Blanc 2022, nog steeds de eerste en enige botteling van Cinsault blanc ter wereld. De wijn is afkomstig van een kleine wijnaard van 0,2 hectare in Wellington.

De Rall Grenache Blanc 2022 uit Piekenierskloof is strak, gefocust en heerlijk fris. Voor zijn Rall Cinsault 2022 uit Darling wordt er semi-carbonische maceratie toegepast en een rijping in deels beton en Franse eik, wat zorgt voor een wijn met knapperige tannines en een overvloed aan fruit om de balans te brengen

Nieuw in het gamma is de Rall Concrete Syrah 2022, reeds de tweede jaargang van deze syrah maar de eerste jaargang beschikbaar bij Elvama! Deze  druiven komen van één van de wijngaarden die ook voor de Ava Syrah wordt gebruikt. Natuurlijk gefermenteerd met 100% hele trossen en alleen gerijpt in beton.  Ondanks een bescheiden alcoholgehalte van slechts 12,5% heeft deze wijn een prachtige structuur, een hartige smaak en een zeer expressieve neus van fynbos en donkere kruiden.

Vanwege de beperkte beschikbaarheid en zeldzaamheid van de AVA en NOA wijnen, zijn deze alleen beschikbaar op allocatie. Neem contact op met margaux@elvama.be om een allocatie aan te vragen.

De Rall NOA Chenin Blanc 2022 komt van een wijngaard op Paardeberg uit 1969. Gevinifieerd in betonnen eieren en foudres, hier draait het allemaal om een strakke textuur en structuur

De Rall AVA Chenin Blanc 2022, met een kleine productie van 1 307 flessen, komt van twee wijngaarden uit Swartland met voornamelijk leisteen bodem. Lage opbrengsten zorgen voor een unieke textuur die iets voller en rijker is dan de NOA.

Nu zijn 6e release, de Rall AVA Syrah 2022 is de meest expressieve en aromatische rode wijn die hij ooit heeft gemaakt, volgens Donovan.  De Ava is een kleine selectie van Syrah van de meest extreme en laagrenderende percelen waarmee Donovan werkt.  

bottom of page