top of page
  • Foto van schrijverElvama

2022 - nieuwe releases

De perfecte weersomstandigheden tijdens het 2022 seizoen zorgde voor prachtige wijnen met veel complexiteit en intensiteit. Hoewel de druivenoogst iets kleiner uitviel tegenover het vorige jaar, hadden de wijnstokken dankzij het koele seizoen en gematigde weer tijdens de oogst de kans om prachtige smaak en kleur te ontwikkelen.


In Swartland begon de oogst wat later dan gebruikelijk door koel weer tot eind december, gevolgd door extreem hete dagen tijdens de oogst, waardoor de rijping versnelde en druk ontstond op de keldercapaciteit - wat dit een spannend jaar maakte voor de wijnmakers in Swartland.


Stellenbosch genoot van ideale winterse omstandigheden die waterreserves aanvulden en gelijkmatige groei bevorderden, waardoor een uitstekende basis ontstond.


Een aantal topproducenten hebben ondertussen hun 2022 jaargangen op de markt gebracht en het zijn één voor één prachtige wijnen! Bekijk ze hieronder.


Rall Wines 2022 - meer info

Donovan Rall bracht voor het eerst een wijn onder zijn eigen naam uit vanaf de oogst van 2008. De nieuwe 2022's zijn reeds zijn 15e release, en deze behoren zonder twijfel tot de beste wijnen van het land.
Van Loggerenberg Wines 2022 - meer info

Lukas van Loggerenberg heeft met zijn 2022 wijnen terug een prachtig gamma geproduceerd. Als voormalig Zuid-Afrikaanse 'Young Winemaker of The Year' worden de verwachtingen en opwinding met elke nieuwe jaargang verhoogd... en altijd meer dan ooit ingevuld.
Minimalist Wines 2022 - meer info

Sam Lambson's missie is het creëren van top Syrahs uit koel klimaat. Hij kreeg veel erkenning en lof voor zijn Stars in The Dark Syrah, een expressie van het 'Koffieklip' bodem van Cape Agulhas. Zijn nieuwste creatie, No Place Like Home, is een pure Syrah uit regio Elgin.
Thistle & Weed 2022 - meer info

Thistle and Weed vormt een dynamisch duo bestaande uit Etienne Terblanche, de wijnbouwkundige, en Stephanie Wiid, de wijnmaker. Samen speuren ze naar verborgen juweeltjes in de Kaap, met als doel wijnen te creëren die nauw verbonden zijn met de natuur en de pure essentie van het terroir uitdrukken.
53 weergaven

Comments


bottom of page