top of page

Thistle & Weed 2022 vintage release

Thistle and Weed vormt een dynamisch duo bestaande uit Etienne Terblanche, de wijnbouwkundige, en Stephanie Wiid, de wijnmaker. Samen speuren ze naar verborgen juweeltjes in de Kaap, met als doel wijnen te creëren die nauw verbonden zijn met de natuur en de pure essentie van het terroir uitdrukken.

Hun assortiment van 3 single vineyard Chenin Blancs belichaamt de diversiteit van de Kaapse regio's: Paarl, Stellenbosch en Swartland.

Het avontuur begon met de Thistle & Weed Duwweltjie in 2016, een wijn die sindsdien continu hoge scores behaalt. De 2022 Duwweltjie is opnieuw een pareltje, afkomstig van een oude, gecertificeerde wijngaard die in 1961 in Paarl werd aangeplant. Deze wijn verwent de zintuigen met expressieve aroma's van perzik en citrus.

De Thistle & Weed Springdoring 2022 komt van een wijngaard in Swartland, geplant in 1983. Deze wijn belichaamt het karakteristieke "hooi" van de Swartland Chenin en eindigt met een stevige, minerale afdronk.

De laatste Chenin Blanc komt uit Stellenbosch, van een wijngaard aangeplant in 1980 met 33 verschillende onderstokken als experiment. De Thistle & Weed Springdoring 2022 biedt een rijk smaakpalet met een prachtige zilte toets.

Hun witte blend, de Thistle & Weed Khakibos 2022, is een eerbetoon aan Portugal en Spanje, een mix van Verdelho, Chenin Blanc, Palomino, Alvarinho en Fernao Pires. Deze weelderige wijn barst van de aromatische explosie.

De partner van Khakibos, de Thistle & Weed Nastergal 2022, is eveneens een unieke, op Portugal geïnspireerde blend van Tempranillo, Alicante Bouschet, Touriga Nacional, Souzão en Touriga Francesa. Intens in kleur (dankzij de tenturier druif Alicante Bouschet) en smaak, met stevige tannines.

Tot slot, de Thistle & Weed Knapsekêrel 2022, een pure, prachtige 100% Cabernet Franc uit de Polkadraai Hills in Stellenbosch. Met een subtiel aromatisch profiel van rozen en verse kruiden, typerende "chalky" tannines en een kruidige afdronk.

Vanwege de beperkte beschikbaarheid en zeldzaamheid van de AVA en NOA wijnen, zijn deze alleen beschikbaar op allocatie. Neem contact op met margaux@elvama.be om een allocatie aan te vragen.

De Rall NOA Chenin Blanc 2022 komt van een wijngaard op Paardeberg uit 1969. Gevinifieerd in betonnen eieren en foudres, hier draait het allemaal om een strakke textuur en structuur

De Rall AVA Chenin Blanc 2022, met een kleine productie van 1 307 flessen, komt van twee wijngaarden uit Swartland met voornamelijk leisteen bodem. Lage opbrengsten zorgen voor een unieke textuur die iets voller en rijker is dan de NOA.

Nu zijn 6e release, de Rall AVA Syrah 2022 is de meest expressieve en aromatische rode wijn die hij ooit heeft gemaakt, volgens Donovan.  De Ava is een kleine selectie van Syrah van de meest extreme en laagrenderende percelen waarmee Donovan werkt.  

bottom of page